Akupunktio

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jota on harjoitettu Kiinassa jo tuhansia vuosia. Suomeen akupuktio on tullut 1970-luvun alussa ja se on vakiinnuttanut asemansa myös länsimaisessa lääketieteessä.  Länsimaisen lääketieteen selitysmallit perustuvat lääketieteeseen ja akupunktion vaikuttavuudesta on tehty monia lääketieteellisiä tutkimuksia.

Lääketieteellistä akupunktiota voivat antaa terveydenhuollon ammattihenkilöt, jotka ovat saaneet asianmukaisen koulutuksen ja joiden ammatin harjoittamista voidaan valvoa. Suomessa akupunktiokoulutusta järjestetään lääkäreille ja fysioterapeuteille.

 

Akupunktio fysioterapiassa

Fysioterapiassa akupunktiota käytetään pääsääntöisesti vähentämään kipua paikallisesti ja yleisesti, vähentämään lihaskireyksiä sekä rentoutukseen. Akupunktio on erittäin turvallinen hoitomuoto koulutetun henkilön suorittamana ja sen käyttömahdollisuudet eri tuki- ja liikuntaelinsairauksiin ovat laajat.

Akupunktiossa käytetään aina steriilejä kertakäyttöneuloja, jotka neulan rakenteen ansiosta aiheuttavat verenvuotoa pistokohdassa vain harvoin.

Hoidon kokonaiskesto on yksittäisenä hoitona noin 30 min, mutta akupunktiota voidaan antaa myös osana muuta fysioterapiaa.  Akupunktiohoito vaikuttaa jokaiseen hyvin yksilöllisesti, hoidon vaikuttavuutta voidaan arvioida yleensä 3 hoitokerran jälkeen.

Tyypilliset akupunktion hoitokohteet fysioterapiassa ovat mm.

•    Migreeni ja jännityspäänsärky
•    Niska- ja hartialihasten jännityskivut
•    Olkapäävaivat ja jäätynyt olkapää
•    Iskiaskipu
•    Tenniskyynärpää
•    Akillesjännevaivat
•    Nivelrikosta johtuvat kivut (raajanivelet)
•    Rentoutus

KuntoKamarilla lääketieteellistä akupunktiota antaa: Fysioterapeutti Topi Valtanen

KuntoKamari Oy

KuntoKamari palvelee sinua Nousiaisten
lisäksi myös Velkualla keskiviikkoisin.

Y-tunnus 2422978-2

Nousiainen

Kaitaraistentie 162, Nousiainen

Avoinna sopimuksen mukaan.

Velkua

Kummeli Sauniementie 3, Velkua

Velkua/Teersalon vastaanotto on avoinna keskiviikkoisin. Kotikäynnit saariin myös veneellä tai yhteysaluksella.

Share This