Haluatko tiputtaa painoa, kiinteytyä tai lisätä lihasmassaa? InBody-kehonkoostumusmittauksella voit tehokkaasti seurata kehosi koostumusta ja saavuttamiasi tuloksia.

Huomioi nämä taustatekijät tullessasi mittaukseen:

Vaatetus: Mene mittaukseen kevyellä vaatetuksella ja valmistaudu siihen, että mittaus tehdään paljain jaloin. InBody-mittareissa voidaan vähentää vaatteiden paino, mutta vältä silti raskasta vaatetusta. Riisu myös kellot ja suuret korut. Jos käyt seurantamittauksissa eri laitteilla, varmista ennen mittausta mitä painon korjausta mittaaja käyttää vaatteiden painon vähentämiseksi.

Syöminen & juominen: Vältä aterioita ja runsasta juomista vähintään 2 tuntia ennen mittausta. Ateriat aiheuttavat hetkellistä painon vaihtelua. Siten optimaalisin olosuhde käydä mittauksessa on ennen suuria aterioita tai aamulla.

Vessassa käyminen: Käy vessassa aina ennen mittausta, virtsarakon tulisi olla tyhjä. Suositus liittyy painon vaihteluun vuorokauden aikana.

Fyysinen rasitus: Vältä voimakasta fyysistä rasitusta (hengästyttävää liikuntaa) ennen mittausta. Fyysinen rasitus vaikuttaa lihasten verenkiertoon ja nestemääriin, joka näkyy myös mittaustuloksissa.

Kylmät / kuumat olosuhteet: Vältä oleilua kylmässä tai kuumassa tilassa juuri ennen mittausta, koska nämä vaikuttavat nesteiden kiertoon kehossa. Älä siis mene mittaukseen heti saunan tai suihkun jälkeen. Varaa lämmittelyyn hetki, jos tulet kylmästä ulkoilmasta.

Istuminen / seisominen: Ole seisaallasi vähintään 5 minuuttia ennen mittausta, jotta nesteiden jakautuminen on normaali. Pitkä istuminen tai makuulla olo vaikuttaa nesteiden sijaintiin myös hetken aikaa seisaalleen nousun jälkeen.

Alkoholi: Vältä runsasta alkoholin käyttöä vähintään 12h ennen mittausta. Runsas alkoholin käyttö vaikuttaa nestetasapainoon, jonka normalisoituminen vie aikaa.

Kuukautiset: Naisten on hyvä huomioida kuukautisten mahdollisesti aiheuttama nestekertymä. Jos huomaat painosi nousevan kuukautisten aikana, pyri ajoittamaan InBody-mittaus muuhun ajankohtaan.

Puhtaat jalat ja kädet: Vältä rasvaisten ihovoiteiden käyttöä kämmenissä ja jalkapohjissa ennen mittausta. Suosittelemme mittaajia käyttämään elektrolyyttipyyhkeitä, jotka puhdistavat ihoa, desinfioivat ja parantavat sähkönjohtavuutta.

Inbody 720

Milloin ei kannata mennä mittaukseen?

Sinulla on sydämentahdistin tai muu kehoon implantoitu lääkinnällinen laite

Kehon läpi johdettava sähkövirta on hyvin heikko, mutta valmistaja kieltää mittauksen henkilöille, jolla on sydämentahdistin, tai muu implantoitu lääkinnällinen laite (esimerkiksi neurostimulaattori).

Olet sairaana

Useat tavallisetkin sairaudet vaikuttavat kehon nesteisiin ja siten sen hetkiseen kehon koostumukseen. Mittaamista kuumeisena tai vatsataudin aikana ei siten suositella. Terveydenhuollon ammattilaiset voivat käyttää mittausta erilaisten sairauksien aikana seurantatyössä.

Olet raskaana

Mittaus ei ole vaarallinen, mutta raskaus vaikuttaa luonnollisesti tuloksiin, eikä InBody-laitteessa ole viitearvoja tähän tilanteeseen. Voit käydä mittauksessa jonkin aikaa synnytyksen jälkeen.

Sinulla on raajaproteesi

Mittaus vaatii ihokontaktin kaikista elektrodeista (kämmenet ja jalkaterät).

Et pysty seisomaan mittauksen aikana

Mittauksessa tulee pystyä seisomaan laitemallista riippuen noin ½ – 2 minuuttia. Mitattavaa voidaan tarvittaessa tukea vaatteiden läpi niin ettei synny ihokontaktia mitattavaan.

Yleisimpiä kysymyksiä

Kuinka kauan mittaus kestää?
InBodyn mittausvaihe kestää 15-60 sekuntia, riippuen laitteen mallista. Lisäksi koulutetut palveluntarjoajat voivat sisällyttää kokonaisuuteen esim. palautteenantoa tuloksista ja ohjeistusta jatkotoimenpiteisiin.

Mitä ottaa huomioon seurantamittauksessa?
Pyri käymään seurantamittauksessa samanlaisella mittarilla ja mahdollisimman samanlaisissa olosuhteissa. Tällöin mittaustulokset ovat vertailukelpoisimpia.

Vaikuttavatko silikoni-implantit mittaustulokseen?
Silikoni-implantit vaikuttavat painonsa verran rasvamassaan, sitä lisäävästi. Vaikutus on sama jokaisella mittauskerralla.

Lonkassani / luussani on metalliosia. Voinko käydä mittauksessa?
Kehossa oleva metalli on mahdollinen virhelähde mittauksessa, mutta ei estä sitä, ellei asennetun osan valmistaja ole mittausta kieltänyt. Usein tuore leikkaus vaikuttaa tuloksiin näkyvämmin kuin leikkauksessa asennettu metalliosa.

Lähde: inbody.fi